torsdag den 3. marts 2016

Dejlig lytning

I 40 år har Kim Sagild produceret og arbejdet for andre kunstnere.
Nu er turen kommet til Sagild selv, så i rollen som ny sangskriver har Kim ønsket at skrive, spille og fremføre sin musik på egne præmisser. Alle sangene er indspillet live i eget studie uden brug af loops, sampling og programmering. 
Sagild og hans musikalske venner har arbejdet med autentisk livesound og intensitet, for at ramme en moderne fusion af jazz, rock og brasiliansk inspireret musik. Albummet har klare referencer til Sagilds ganske unge år i 70'er-bandet "Buki Yamaz". 
Kim Sagild er kendt for sin rolle som producer/sideman på nogle af 70èrne og 80‘ernes markante udgivelser med navne som Kasper Winding, Thomas Helmig, Nanna, Nikolaj Steen og mange flere. 

af Per Wium, musikjournalist

Let, legende og lyst!
Det er de ord jeg har på hjerne og i hjerte efter dejlig lytning af Sagilds nye CD.
Ideen om at indspille "live" i studiet er lykkedes med bravour. Det er så tydeligt at musikken er SPILLET og ikke programmeret. Den lever, den har nerve og sjæl.
Der er lige sange hvor vi får lov at høre en solo, sågar en bassolo. Herligt. Vi savner den slags i musikken i dag.
Når man er så gammel som undertegnede kan man sagtens huske "Buki Yamaz". Jeg har ovenikøbet spillet dobbelt-koncerter med gruppen da jeg selv spillede med C.V. Jørgensen. Og ja, der er klare referencer til dette herlige 70'er-band. Og det er fint at Sagild vender tilbage til sine rødder. Samtidig med at han laver fine sange og ofte sjove og finurlige tekster.

Vokalerne

Kim Sagild er en anerkendt guitarist, producer og arrangør.
Mindre kendt som sanger. Og jeg har ham mistænkt for at være en smule usikker på denne rolle. I hvert fald "dækkes" han 95 procent af tiden af sangerinden Lene Nørgaard (som er et helt nyt bekendtskab for mig).
De synger for det meste unisomt (samme melodi) og da de ikke fraserer 100 pct hele tiden, bliver det flere gange en smule sløret.
De (få) steder, Sagild synger alene virker fint fint. 
Så mere af det. Og gerne lidt lead-vokal til Lene Nørgaard. 
Bare en idé til live eller til næste CD (som jeg håber på kommer!).
Til lykke med en dejlig udgivelse!

Kim Sagild: Som en hund.....  LongLife Records, marts 2016


Ingen kommentarer:

Send en kommentar